Minecraft

GaryC

Well-Known Member
Joined
Sep 21, 2006
Messages
4,001
Location
Adelaide
Car(s)
'90 Miata, '12 Octavia RS
I think Minecraft 1.5 beta is being released next week. (To go along with the announcement that Minecraft will be out of beta on 11/11/11.)

http://www.minecraftforum.net/viewtopic.php?f=1020&t=269323&sid=3435b6d6ec2cdd1cb429b879b465df6d

I hope they fix the bug I've been having on my desktop. After some walking around exploring the game will crash on me randomly. I won't even be doing anything else, just walking, and it crashes. (It doesn't do this on my 3 year old laptop seemingly, just my desktop.)

Also I can't wait for some of the stuff he's adding. The different saplings will be a nice change as well as weather effects.
Could be due to your "View Distance" set as "Far". Try changing to "Normal".
 

Electric-Mayhem

Well-Known Member
Joined
May 16, 2005
Messages
967
Location
Denver, CO
Car(s)
Subaru WRX Wagon, Toyota Pickup Rock Crawler
Mine is doing that too. Originally I thought it was because I was using a texture pack that hadn't been upgraded to 1.4 compatibility, but it still does it without the texture pack. When I used the patcher and pressed "test minecraft" it read it as a "ran out memory" error. I've mostly noticed it happens when I was out looking for a wolf pack. Not sure if its just because its having to load the world faster when I'm just roaming around, or if it happens just as the wolf pack is being spawned. I know the rules say they only spawn within 24 blocks of you, which is the only reason I can think it might be the issue.

Its ok though, I usually use it as a my signal that I should go do something else instead. The pet wolf thing is kinda cool since I'm a dog person, but its kind of a gimick and gets kind of annoying after a while. Nice for hunting and gather of animal parts though.
 

AiR

Forum Addict
Joined
Dec 19, 2005
Messages
11,985
Location
Suecia
Car(s)
Bulgogi Knedliky 1.6 GDI (Hyundai i30)
I installed 64 bit java and the game stopped crashing randomly.
 

ahpadt

Forum Addict
DONOR
Joined
May 7, 2006
Messages
9,823
Location
London
I think Minecraft 1.5 beta is being released next week. (To go along with the announcement that Minecraft will be out of beta on 11/11/11.)

http://www.minecraftforum.net/viewtopic.php?f=1020&t=269323&sid=3435b6d6ec2cdd1cb429b879b465df6d

I hope they fix the bug I've been having on my desktop. After some walking around exploring the game will crash on me randomly. I won't even be doing anything else, just walking, and it crashes. (It doesn't do this on my 3 year old laptop seemingly, just my desktop.)

Also I can't wait for some of the stuff he's adding. The different saplings will be a nice change as well as weather effects.
Yay :D I'm totally changing all the regular wood on my house to 'darkwood' then. (given that I'm understanding what they mean)
 
Last edited:

mooglebunny

Well-Known Member
Joined
Feb 22, 2010
Messages
1,294
Location
CA
Car(s)
2013 Mazda3i Touring SkyActiv
Mine is doing that too. Originally I thought it was because I was using a texture pack that hadn't been upgraded to 1.4 compatibility, but it still does it without the texture pack. When I used the patcher and pressed "test minecraft" it read it as a "ran out memory" error. I've mostly noticed it happens when I was out looking for a wolf pack. Not sure if its just because its having to load the world faster when I'm just roaming around, or if it happens just as the wolf pack is being spawned. I know the rules say they only spawn within 24 blocks of you, which is the only reason I can think it might be the issue.

Its ok though, I usually use it as a my signal that I should go do something else instead. The pet wolf thing is kinda cool since I'm a dog person, but its kind of a gimick and gets kind of annoying after a while. Nice for hunting and gather of animal parts though.
Actually, I think 32 bit java was the problem. I installed 64 bit Java so I'm going to try it out and see how it works. I may have been running 32 bit. That works fine on my laptop since it's a 32 bit system, but the desktop is 64 bit.
 

PacketCollision

Server Admin/Crasher
STAFF MEMBER
Joined
Feb 19, 2007
Messages
1,294
Location
San Francisco
Car(s)
generator on wheels
Actually, I think 32 bit java was the problem. I installed 64 bit Java so I'm going to try it out and see how it works. I may have been running 32 bit. That works fine on my laptop since it's a 32 bit system, but the desktop is 64 bit.
Yeah, running 64-bit java seems to be imperative when using a 64-bit Windows.
 

mooglebunny

Well-Known Member
Joined
Feb 22, 2010
Messages
1,294
Location
CA
Car(s)
2013 Mazda3i Touring SkyActiv
What was strange is that it was fine for 1.4. I only started seeing crashes in 1.4_01.

Also it hasn't crashed so I guess it fixed it. (I was playing while the board software was updating.)
 

captain_70s

Forum Addict
Joined
Aug 6, 2008
Messages
6,202
Location
Glasgow, Scotland
Car(s)
'77 Triumph Dolomite 1300 + '83 Triumph Acclaim
Mine crashed when I was running 32-bit XP and still does it now I'm running 64-bit 7 even with with the appropriate Java installed.

Makes the game pretty unplayable when you are in a crowded area, I can only play for about 5-10 mins if I am in Finalgearistan before it just dies on me. :(
 

Topgearfanatic

is a Queen
Joined
Jul 3, 2008
Messages
6,353
Location
MA
Car(s)
2002 Audi A4 1.8t
Have you trued fiddling with the View settings?
Or changing the priority in Task Manager.
 

Shentar

Well-Known Member
Joined
Feb 3, 2006
Messages
1,603
Location
San Francisco, CA
Car(s)
06 Porsche Cayman S, 90 Miata
I am finding no problems on my Mac with 1.4, and the Mac doesn't use Sun's Java. Instead its the weird Apple Java.
 

Addikt

Not A Dude
Joined
Aug 5, 2009
Messages
138
Car(s)
None yet :(
Yay finished my Top Gear sign after one and a half day's work:



If you want to see it, just type /warp topgear

I'm trying to think of what to build next, does anyone have any ideas? I'd love to collaborate on something too :)
 

WillDAQ

Well-Known Member
Joined
Oct 23, 2007
Messages
2,725
Location
Ukania
Cool sign, out of curiosity what's the blue? I need that shade for the soon-to-be-Fukushima
 

thevictor390

Teen Wankeler
Joined
Mar 9, 2007
Messages
11,855
Location
Massachusetts
Car(s)
'17 Mazda MX-5 RF, '89 Toyota Blizzard SX5
Ice would be a similar color, but I suspect it would also be considerably more difficult to work with.:p
 

jedd_kenobi

Forum Addict
Joined
Oct 16, 2009
Messages
6,498
Location
Gallifrey
Car(s)
A Blue Police Box
i'm surprised no one has come up with the idea of a Minecraft version of the Top Gear track with minecarts.
 

thevictor390

Teen Wankeler
Joined
Mar 9, 2007
Messages
11,855
Location
Massachusetts
Car(s)
'17 Mazda MX-5 RF, '89 Toyota Blizzard SX5
Boats would work better, because you can actually control them.

.....


I AM GOING TO DO THAT. Or at least try, then probably fail and leave someone else to do it better.
 

Topgearfanatic

is a Queen
Joined
Jul 3, 2008
Messages
6,353
Location
MA
Car(s)
2002 Audi A4 1.8t
I'm planning a Mount Topmore, Mount Rushmore only with the presenters heads, only need to figure out how to scale it.
 

Addikt

Not A Dude
Joined
Aug 5, 2009
Messages
138
Car(s)
None yet :(
I'm planning a Mount Topmore, Mount Rushmore only with the presenters heads, only need to figure out how to scale it.
Fuck man, I was thinking the same thing today! I'd love to help if you need any :)

Also, why not the three presenters plus the Stig? That'd bring it to 4 heads, so it'd be more similar to Mt. Rushmore.
 
Last edited:
Top