The Ultimate OS X Thread

Thomas93

Well-Known Member
Joined
Nov 3, 2008
Messages
1,656
Location
blighty
Car(s)
one day
Is it possible to use a free HDD in my desktop as a time capsule for my mac?
 

Spectre

The Deported
Joined
Feb 1, 2007
Messages
36,869
Location
Dallas, Texas
Car(s)
00 4Runner | 02 919 | 87 XJ6 | 86 CB700SC
Yes, I did that in my G5 tower. Time Machine doesn't require that the volume it uses be external; it just has to be a separate drive mechanism than the source drive.
 

Spectre

The Deported
Joined
Feb 1, 2007
Messages
36,869
Location
Dallas, Texas
Car(s)
00 4Runner | 02 919 | 87 XJ6 | 86 CB700SC
Hm. It should work, but the Mac would have to auto-mount the server volume.
 

Spectre

The Deported
Joined
Feb 1, 2007
Messages
36,869
Location
Dallas, Texas
Car(s)
00 4Runner | 02 919 | 87 XJ6 | 86 CB700SC
yes, unfortunately if I get a non-crap one the cable goes out.

Not true. Just did that for a client of mine, replaced the Craptiontec with a Westel and converted him from MOCA to Ethernet in. This let us do VPN (it won't do it properly otherwise) and retained all TV and phone features.
 

katwalk

Forum Addict
Joined
Apr 1, 2008
Messages
10,320
Car(s)
2003 VW Beetle, 2017 Abarth Fiat 500c
I discovered they make wine for mac


I also discovered that it is too confusing for me because they don't have good mac instructions and the linux ones don't work.
 

Paddy

Well-Known Member
Joined
Mar 24, 2005
Messages
2,317
Location
Waterford, ?ire
Car(s)
'06 BMW 320 M Sport
For anyone using a Magic Mouse and would like more customisation options, MagicPrefs is the way forward. Have created a middle click and some custom swipes !
 

Dr_Grip

Made from concentrate
DONOR
Joined
Jul 8, 2008
Messages
14,062
Location
Germany
Car(s)
1979 Opel Kadett | 1972 Ford Country Sedan
I discovered they make wine for mac


I also discovered that it is too confusing for me because they don't have good mac instructions and the linux ones don't work.
Let's put it this way: If you think the instructions are bad, you should not use it. Wine/OS X is still very beta and definitely a software for people who have an at least half-decent Unix background in it's current development state.
 

katwalk

Forum Addict
Joined
Apr 1, 2008
Messages
10,320
Car(s)
2003 VW Beetle, 2017 Abarth Fiat 500c
:(
It ALMOST works though and that pisses me off. The file creates in wine bottler and it opens itself but it never saves.
 

killpanda

wants to fondle your manboobs
Joined
May 22, 2004
Messages
4,993
Location
HK
That's the catch :-/

It's been a while since I followed the wine activity on Mac OS X, is it Darwine that you tried or is it an official wine port?
 

katwalk

Forum Addict
Joined
Apr 1, 2008
Messages
10,320
Car(s)
2003 VW Beetle, 2017 Abarth Fiat 500c
darwine only does really simple shit, like I can't even use mspaint.
I tried crossover for fun, it is basically exactly wine with a different name slapped on (some of the files SERIOUSLY still say wine on the and it still has bottles)
It also like wine, starts to work then fails to install crap, so fuck that bullshit.
 
Top