Help, Fraps problems

awdrifter

Well-Known Member
Joined
Aug 29, 2004
Messages
3,159
Since I couldn't get GameCam to work, I went back to Fraps. But for some reason, the video file Fraps recorded can't be open with any video players. I tried MPC (w/CCCP), VLC, and WMP. None of them can open the file. MPC gives me the "cannot render file" error. WMP give me the "unable to play this file" error, and VLC give me the "unknow error" message. The file size seems to be correct for the video file too, it's 2.06GB for about 5 mins of footage. The game I'm trying to record is Stranglehold, does it have some kind of anti-recording protection? Thanks.
 

powah

Well-Known Member
Joined
Mar 13, 2007
Messages
1,285
Location
New Z Land
Fraps does make big files D: I have never gotten an error before, are you using the full version or the trial? Or else it's because you exit the game before you stop recording.
 

awdrifter

Well-Known Member
Joined
Aug 29, 2004
Messages
3,159
I'm using the full version, I stopped the recording before I exit the game too. Let me record a new file real quick and show you a screenshot of the error.
 

awdrifter

Well-Known Member
Joined
Aug 29, 2004
Messages
3,159
Tried it, still the same error.



I think I'll just cam it, I can set up two monitors and just use a camcorder to record it.
 

Viper007Bond

Chicken Nugget Connoisseur
STAFF MEMBER
Joined
Sep 21, 2003
Messages
31,046
Location
Portland, Oregon
Car(s)
2008 Dodge Viper, 2006 MB CLS55 AMG
Try a different game? Hell, open a Top Gear in WMP and hit record. If you have hardware acceleration enabled, it'll record Top Gear off your screen.
 

awdrifter

Well-Known Member
Joined
Aug 29, 2004
Messages
3,159
Just tried recording Audiosurf, it gives me the same error when I tried to play the recorded video. Any other ideas?
 

Matt2000

An Unfortunate Discovery
DONOR
Joined
Feb 17, 2006
Messages
15,158
Location
Spotted Dick, Englandshireford
Car(s)
2020 Tesla Model 3, 1990 Discovery 1 Bobtail
I've never had this problem with Fraps either.

I would have a look at the codec used to create the video (I don't have any Fraps-recorded videos at the moment so I can't check), and then check similar AVI files. Might be worth downloading the FFDshow pack if you don't already have it, that should clear up codec issues. If VLC can't play it, there is something wrong.
 

MadCow809

Forum Addict
Joined
Feb 23, 2006
Messages
6,375
Sounds like a codec problem to me... Cos I've never had a problem with Fraps before.
 

awdrifter

Well-Known Member
Joined
Aug 29, 2004
Messages
3,159
What's the record time limit on the demo? I can't find any "patched" versions.
 

awdrifter

Well-Known Member
Joined
Aug 29, 2004
Messages
3,159
What codec does Fraps require? I have CCCP and Ace Mega Codecs Pack. It plays everything I have, so it shouldn't be a problem. But for now I'll just use my camcorder to record the screens. It turned out ok for the Stranglehold game video.

[youtube]http://youtube.com/watch?v=W4mBuHBdLXE&fmt=18[/youtube]
 

argatoga

Can't Start His Wank
Joined
Oct 4, 2005
Messages
18,194
Location
Seattle
Car(s)
'13 Moto Guzzi V7, '08 Pontiac Solstice GXP
Fraps comes with its own codec. It should be installed with the rest of the program. Perhaps you have another codec trying to decode the Fraps videos?
 
Top